Beschrijving
Balsamico Azijn Nemea
3 jaar gerijpt op eikenhouten vaten
Variëteit: Agiorgitiko
Regio: Agiorgitiko wordt uitsluitend verbouwd binnen de grenzen van de regio Nemea, waar de wijn BOB Nemea wordt geproduceerd.
Informatie: Ten eerste wordt een zoete azijn gemaakt door twee traditionele producten van druiven van de variëteit Agiorgitiko, rode druivenazijn en Petimezi – geconcentreerd druivensap. Vervolgens volgt deze dynamische mix de stappen van de BOB NEMEA-wijn en rijpt drie jaar in Franse eikenhouten vaten. Het resultaat is een pure balsamico-azijn met complexe aroma’s van vanille en kruiden, ideaal voor gemarineerd wild, vette vis en om groene salades op smaak te brengen met noten en gedroogd fruit.
Proefnotities: Donkerbruine kleur, rijke body met aroma’s van vanille en kruiden. Zure smaak gecombineerd met een uitgebalanceerde zoetheid en tonen van rijp rood fruit in de afdronk.
Ingrediënten: Geconcentreerd druivensap*, Druivenazijn*
Vrij van: Glutenvrij, GMO-vrij, Veganistisch, zonder conserveermiddelen of kunstmatige toevoegingen
Zuurgraad: 5% | Houdbaarheid: 36 maanden | Flesinhoud: 250ml