Beschrijving
Wijntype : Droog Rood
Wijncategorie : Regionale wijn van Kreta
Regio : Metaxochori van Heraklion, Kreta
Wijngaarden : Bergwijngaarden van het landgoed op een hoogte van 600 meter
Rietsamenstelling : Mantilari 100%
Klei leem soort
Microklimaat Middellandse Zee (koele zomer & milde winter) met een noordelijke blootstelling aan zeewinden van de Egeïsche Zee
Oogst 7 oktober 2006
Alcoholgehalte 11,8% vol
Suikers 2,2 gr / lt
Totale zuurgraad 5,5 gr / l wijnsteenzuur
productie 2006
Vinificatiemethode
* Maceratie vóór gisting met vloeibaar kooldioxide bij 2 graden Celsius gedurende 48 uur met veel regens gevolgd door klassieke rode vinificatie met frequente regens van een klein volume en fermentatietemperatuur bij 18 graden Celsius.
* De maceratie duurt 4 dagen.
* Malolactische gisting en veroudering in Franse (70%) en Amerikaanse (30%) eiken vaten gedurende 12 maanden.
* Verminderde veroudering in flessen gedurende 12 maanden
Organoleptische kenmerken
* Donkerrode kleur, met bruinachtige highlights.
* Aroma’s van zongedroogde tomaten en rijp fruit met de overheersing van pruim.
* Zijdeachtige tannines en raciness, kenmerkend voor de Kretenzische variëteit
Harmony of Flavors : Vuur gebakken lamsvlees (in de oven gebakken) of aan het spit of in een stoofpot of gekookt met gouden distel, gekookte prei, slakken, gevogelte, gegrild vlees, gele kaas. Het wordt geserveerd op 16-18 graden Celsius.
Onderscheidingen
Vintage 2006
Zilveren medaille – Vinalies Internationales 2009